Scoici Saint-Jacques bretone

de Catalina L in Fructe de mare, 13 Mar 2018 | 6196 vizualizari

 


Este o reteta traditionala din regiunea franceza Bretania.
Mie imi plac Scoicile Saint Jacques la nebunie, este un produs fin si nobil - vezi alte retete aici.
Va trebuiesc  Scoici Saint-Jacques proaspete cu tot cu cochilie.
La Saint Jacques se deschide scoica folosind un cutit cu lama plata si dura. Pentru a scoate scoica din cochilie, se deschide si se taie carnea cu grija, apoi se pune intr-un bol. Se indeparteaza apoi „sacul negru”. Partea portocalie numita „coral” este comestibila (eu o pastrez, este foarte buna), dar nu este pe gustul tuturor, asa ca se poate scoate, cu tot cu muschiul de care este legata.
Spalati cu atentie scoicile curatate, in apa rece si stergeti-le inainte de a le gati. Jumatatile de cochilii se pot refolosi; fiind rezistente la cuptor se pot face aperitive bogate umpland aceste cochilii.
 

 

INGREDIENTE

  • 6 scoici Saint-Jacques proaspete
  • 1 ceapa salota
  • 1 ceapa alba potrivita
  • 500 ml de supa de oase (50 cl de apa fiarta si o lingura de pudra de vitel)
  • 200 ml de vin alb sec
  • 1 catel de usturoi
  • 50 gr de unt
  • 1 lingura faina
  • 100 ml de smantana
  • 2 lg de pesmet
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint-Jacques bretone:

Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques.

Pastrati 2 cochilii bine spalate.

Intr-o oala puneti la fiert supa cu vinul alb, timp de 3 minute.

Luati de pe foc si inmuiati scoicile de Saint-Jacques in acest sos timp de 6 - 7 minute. Scurgeti si puneti deoparte scoicile de Saint-Jacques intr-o farfurie- pastrati sosul.

Tocati marunt usturoiul, ceapa alba si ceapa salota.

Intr-o tigaie puneti-le prajit in 30 g de unt.

Presarati faina deasupra, amestecati, adaugati smantana si 4 linguri din sosul pastrat.

Puneti sare, piper si gatiti la foc mic cateva minute.

Incalziti cuptorul la 240°C.


Asezati scoicile de  Saint-Jacques in cochiliile goale si spalate. Acoperiti-le bine cu sos, presarati pesmet deasupra si puneti untul ramas taiat bucatele.

Dati la cuptorul incins timp de 5 minute.

Puneti in fiecare farfurie o cocchilie si serviti-le calde cu paine proaspata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint-Jacques bretone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de scoici cu legume